torstai 4. marraskuuta 2010

3 kommenttia:

  1. Todella kauniita koruja, kerroit tuolla helmetissä että olet juottanu nuo rinkulat messinki juottella. Itse haluaisin kokeilla pronssin juottamista. Mistä saa messinki juotetta? tarviiko juottamisessa jotain suoja ainetta (niinkuin hopeassa borax)? hapotetaanko pronssi sitruunahapolla vai?

    terveisin
    Utelias Susanna

    VastaaPoista
  2. Pahasti myöhässä vastaus, mutta vastaanpa kuitenkin mihin osaan. Itse ostin messinkijuotetta kansalaisopiston kurssilta, joten en tiedä mistä sitä oikeasti saa.. tosin onnistuu hopeallakin, mutta sauma jää vähän näkyviin.liekin pitää olla tosi kuuma, että juotos onnistuu. Borax ja hapotus kuten hopealle, tosin myös kuumennettu väkiviina etikka ajaa saman asian. Kivenviilaaja on muuten guru vastaamaan kaikkeen mahdolliseen joten hän saattaisi osata vinkata tuosta juotteesta ja voin minäkin sulle sitä pätkän postittaa jos haluat kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Kiitän ja kumarran näistä ohejeista. Näillä pääsee oivasti alkuun. Hopeajuotetta minulta löytyykin mutta Olisin todella kiitollinen jos pätkän saisin kokeiltavaksi sitä messinki juotetta. Voisin kokeilla kumpi mieluisempaa itselleni.

    VastaaPoista